Recept: huisgemaakte mayonaise in 30 sec.

RECEPT - Ik ben echt gek op mayonaise. Ik ben opgegroeid met kant en klare mayo uit een potje. En ja, daar ben ik nog steeds dol op en doe overal lekker een extra klodder op. Juist daarom is het voor mij belangrijk om te kiezen voor een iets gezondere variant. Ik daag mezelf uit om ook eens nieuwe dingen te proberen. Nu zag ik online dit recept voorbij komen: binnen 10 sec. plantaardige mayonaise maken. Natuurlijk heb ik het geprobeerd en het was zo eenvoudig. In totaal had ik binnen 30 sec. mijn huisgemaakte mayo op tafel staan! De uitdaging was dus niet om hem te maken, wel om het te eten. De uitgesproken smaak van deze mayo is zo anders dan ik gewend ben. Maar eerlijk is eerlijk, het wende snel. Het was heerlijk en ik ben van plan om het nog veel vaker te maken. En het allermooiste is dat je de meeste ingrediënten toch al in huis hebt. 

Dit heb je nodig:
- 3 eetlepels kikkererwtenwater
- 3 theelepels mosterd
- 3 theelepels appelazijn
- 5 eetlepels soya yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel zout

Dit keukengereedschap heb je nodig:
- Staafmixer of garde
- Kom of hoge beker waar de staafmixer in past
- Kommetje om de mayonaise in te presenteren

Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een kom. Mix voor 10 seconden zodat alles een mooie smeuige structuur wordt. Schep de mayonaise in een kommetje. De mayonaise is zeven dagen houdbaar in de koelkast. 

 

 

 

Deel dit artikel