San mi nyan freida, satra nanga sonde

INZICHT - De meest gestelde vraag tot nu toe is wat ik eet om gezond te blijven. Ik ben zo blij om hier antwoord op te geven via een nieuwe Gesontu Sranang video ‘san mi nyan freida, satra nanga sonde’. Ja, jullie krijgen een kijkje in mijn keuken!

Klik HIER voor de video en zie wat ik eet om gezond te blijven.

Ik merk dat er steeds meer aandacht is voor groener eten en dat waardeer ik. Maar het is niet voor iedereen makkelijk om groenten, fruit en peulvruchten als hoofdingrediënt te gebruiken. Ik voel soms zelfs weerstand, omdat we het gevoel hebben dat we iets moeten laten staan of veranderen om gezonde stappen te nemen. En dat is ook niet zo gek hoor, want wanneer we zijn opgegroeid met vlees en zuivelproducten, denken we automatisch dat het goed voor ons is, dat het hoort bij onze cultuur en dan we niet zonder kunnen.

De mensen die mij volgen weten dat ik juist geloof dat dat anders kan. Want Suriname kent zoveel overheerlijke en gezonde groenten en fruitsoorten. En ze zijn ook nog eens eindeloos met elkaar te combineren. Ik heb dus speciaal voor jullie gefilmd wat ik afgelopen weekend heb gegeten. Ik eet niet elke dag dezelfde hoeveelheid of op precies gezette tijden. Het ligt erg aan mijn eetlust, werk, sport en yoga schema. Dus de ene keer eet ik meer en de andere keer weer minder. 

Ik hoop dat jullie jullie voordeel doen met deze video, door Gesontu Sranang mindset, om vaker en meer groen te eten, te implemeteren in jullie dagelijkse leven.

Liefs,

Janin

PS: Laat mij hieronder in de commentbox weten wat jij eet om gezond te blijven. En heb je nog tips voor mij?

PPS: Denk de eerst volgende keer wanneer je eet aan mijn video. En schep een keer meer groenten op. Wees creatief en doe eens fruit op je brood, of door je rijst, of door je salade heen. Je kan het!

Video: Dit eet ik in een weekend. 

Deel dit artikel