Recept: apple peanut butter sandwich

Appel met pindakaas is een gezonde snack voor op ieder moment van de dag. Appels bevatten weinig calorieën en de pindakaas geeft je super veel energie. De smaak is verrassend lekker. Het zoet-zure van de appel en het zoet-zoute van de pindakaas is de perfecte combinatie. Kies voor een biologische pindakaas met zo min mogelijk suiker, zout en olie. Zo blijft je apple peanutbutter sandwich toch gesontu.

Dit heb je nodig voor twee sandwiches:
- 2 appels
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels pindakaas
- 3 eetlepels pinda’s

Dit keukengereedschap heb je nodig:
- Snijplank
- Boterham mes
- Scherp mes
- Vijzel

Zo maak je het:
Was de appels. Snijd ze overdwars. Op deze manier krijg je ronde slices. Haal het klokhuis uit het midden. Besmeer ieder rondje met een laagje pindakaas. Crush de pinda’s met de vijzel. Besprenkel met de pindacrush. 

Tip: Wanneer je de appels niet meteen opeet, zorg er dan voor dan je ze na het snijden even wast in citroensap. Zo voorkom je dat ze bruin kleuren.

Je bevindt je nu op een receptenpagina van het stappenplan. Klik hier om terug te gaan naar het complete overzicht.

Deel dit artikel