Leuke, eenvoudige en betaalbare tips zijn meer dan welkom

Leuke, eenvoudige en betaalbare tips zijn meer dan welkom

De uitdaging voor Gesontu Sranang is niet alleen om publiek te bereiken, maar vooral om ze te behouden. In principe weten en willen we wel gezonder leven, maar de vraag is kunnen we het ons allemaal permitteren? Leuke, eenvoudige en betaalbare tips zijn dan ook meer dan welkom. Het is, naar mijn bescheiden mening, het beste dat Gesontu Sranang gefinancierd wordt door zowel de Nederlandse alsmede de Surinaamse overheid. En het misschien niet alleen online maar ook als tv programma uitgezonden wordt.

Derryck Kromoprajitno
Owner, Global Concepts N.V.
Paramaribo

Ik roep alle Surinamers op om Gesontu Sranang te bezoeken

Ik roep alle Surinamers op om Gesontu Sranang te bezoeken

Toen ik hoorde over Gesontu Sranang, was ik meteen enthousiast. Ik vind het mooi dat er tegenwoordig meer aandacht is voor bewustwording. Het lijkt mij erg leuk om elke maand leuke artikelen en handige tips te lezen op de Gesontu Sranang website. Gezonde keuzes maken, zonder al teveel tijd en moeite, dat wil toch iedereen? Bij deze roep ik dus alle Surinamers op, om Gesontu Sranang te bezoeken. En vrienden en familie te laten weten dat het eenvoudig is om lekker gezond door het leven te gaan. Dat we al heel veel gezondheidsvoordelen kunnen pakken, door kleine veranderingen toe te passen.

Sylvania Lunes
Barista
Den Haag

Gesontu Sranang vind ik een heel mooi initiatief

Gesontu Sranang vind ik een heel mooi initiatief

Gesontu Sranang vind ik een heel mooi initiatief. Vooral als de kwaliteit van het leven erop vooruit kan gaan, door de 'tips en tricks'. Er valt altijd wel wat te leren. Wij mensen raken nooit uitgeleerd. Wat Gesontu Sranang bijzonder maakt, is dat het is geschreven is door Surinamers, voor Surinamers. Zowel in Nederland en Suriname. De schrijvers kennen en begrijpen de typisch Surinaamse gewoontes en cultuur, hierdoor kunnen we de artikelen goed toespitsen op Surinaamse issues. Het is fijn dat de schrijvers spreken uit eigen ervaring. Dat maakt het persoonlijker dan wanneer de informatie alleen uit onderzoeken komt. Het is alleen nog de vraag in hoeverre de gemeenschap het gaat oppakken en aannemen. Mensen zijn creatures of habit en vastgeroeste gewoontes zijn zeer moeilijk los te laten. Ik ben blij dat Gesontu Sranang verder gaat dan alleen eten en bewegen. Het is een lifestyle.

Ryan Kasidin
Marketing Associate
Paramaribo

De timing van Gesontu Sranang is perfect

De timing van Gesontu Sranang is perfect

De timing van Gesontu Sranang is perfect nu blijkt dat Surinamers op steeds jongere leeftijd, te kampen hebben met een verhoogde bloeddruk, diabetes en overgewicht en daaraan gerelateerde hart- en vaatziekten. Tegenwoordig is er toch steeds meer nuttige en praktische informatie over een gezonde leefstijl te vinden op het internet? En als je gezond wil eten zijn er toch legio gezonde recepten te vinden op het internet? Toch maakt Gesontu Sranang het verschil! Veel van de gebruikelijke eetadviezen en voedingsmiddelen blijken vaak toch moeilijk toepasbaar op de Surinaamse leefwereld. Gesontu Sranang voegt waarde toe omdat de focus van onderwerpen, tips en recepten, specifiek zijn gericht op onze eigen Surinaamse cultuurgebruiken en op de ons bekende en veel gebruikte voedingsmiddelen. Aangezien ook ik behoor tot de steeds groter wordende groep Surinamers, die steeds bewuster op zoek gaat naar een gezonde balans tussen lekker èn gezond, ben ik blij met dit vernieuwend initiatief!

Ria Braaf-Fränkel, MSc.
Projectleider/Adviseur/Coach voor een Gezonde Inclusieve Wijkeconomie & Sociaal Ondernemerschap met Social Impact.
Amsterdam