Gesontu Sranang, een blog over het maken van gezonde keuzes, ala dei.

Tegenwoordig is er veel informatie beschikbaar over een gezonde levensstijl. Maar ik vind deze informatie te westers georiënteerd. Het gevolg is dat de informatie niet te implementeren is in de Surinaamse samenleving. Er vindt dus geen identificatie plaats. Sterker nog, soms is de informatie totaal onherkenbaar.

Daarom Gesontu Sranang. Een gezondheidsblog in Surinaamse context. Dus voor Surinamers, door Surinamers, van over de hele wereld. Volgens mij is identificatie het beste middel tot succes. Want wanneer er herkenning is, wordt het leuker om gezonde keuzes te maken. Ik geloof dat het maken van bewuste keuzes, het geheim is tot liefde, gezondheid en tevredenheid. De drie ingrediënten voor een gelukkig leven, waar wij als samenleving zoveel behoefte aan hebben. Vooral in deze tijd waarin we worden geconfronteerd met ziektes.

Gesontu Sranang maakt plantaardig eten toegankelijk en eenvoudig. Centraal hierin staat: het aanmeten van een gezonde levensstijl, zonder al teveel veranderingen. Ik geloof dat alles wat we doen effect heeft. Dus de ene gezonde keuze, leidt tot de volgende. Stap voor stap wordt het maken van gezonde keuzes eenvoudig. En zelfs kleine stapjes leiden uiteindelijk naar een gezonde levensstijl.Mijn naam is Janin Price-Dompig en ik ben op een missie

om meer draagvlak te creëren voor plantaardig eten in de Surinaamse keuken.
Ik heb Surinaams Indische roots en die invloeden vind je ook terug in mijn Gesontu kukru. Met plezier deel ik mijn vegan recepten om anderen te inspireren om gezondere keuzes te maken in de keuken. Mijn WO Master in de Communicatiewetenschappen heb ik behaald aan de UvA en ben gespecialiseerd in bedrijfs- en politieke communicatie.
Ik woon in Amsterdam en mijn vrije tijd besteed ik het liefst aan lezen. Ook ben ik dagelijks op mijn yogamat te vinden.