In gesprek met gastheer Henk van Vliet

IN THE SPOTLIGHT - Gesontu Sranang bestaat al twee jaar en is actief om mensen bewust te maken, om goed te eten. Een goed initiatief. Het wordt vanuit Nederland gemonitord, maar de initiatiefneemster is nu in Suriname. We hebben haar uitgenodigd om meer te vertellen over dit geweldige project. Onze gast is Janin Price-Dompig. "We weten allemaal hoe we een salade moeten maken, maar hoe zit het dan met die vegan pom en die saoto en die pastei? Hoe veganize je die? Daarom ben ik Gesontu Sranang gestart, om te laten zien hoe eenvoudig het is om te variëren met fruits en veggies. En dat het heerlijk en gezond is om plant based te eten.”

Eten zoals de natuur het bedoeld heeft

In dit interview geeft Giovanni Ravenberg (Natuurgenezer en vegan chef Electric Food SU) ons een frisse kijk op 'eten zoals de natuur het bedoeld heeft'. We hebben nog veel te leren als het gaat om healthy food."Mensen zijn fruiteters. Anders had onze Schepper wel gekookt voedsel in bomen gezet. Onze kookgewoontes stammen uit de tijd dat alles op smaak gebracht moest worden. Het maakt niet uit hoe en met wat, en dat kan schadelijk zijn voor onze gezondheid,” aldus Giovanni. Hoe brengen we onze gerechten dan wel op een bewuste manier op smaak? Bekijk nu complete het interview voor het antwoord en leer welke kitchen essentials niet mogen ontbreken in jouw keuken. 

 

Ontspannen met een detox voetenbad

In haar zoektocht naar een oplossing voor haar burnout klachten, richt Angelique haar eigen bedrijf op: Detox Den Haag. Hier helpt ze haar klanten met het afvoeren van opgeslagen gifstoffen. Dit gebeurt via de voeten omdat de voeten een afspiegeling van het lichaam zijn. "Daarnaast hebben de voeten meer dan 3000 poriën, een handige 'in- en uitgang'," aldus Angelique. Bekijk nu de video en kom erachter wat de voordelen zijn van een detox voetenbad. 

 

Wat ik eet in een weekend

Om deze video te bekijken heb je een wachtwoord nodig. Klik hieren je ontvangt het.

De meest gestelde vraag tot nu toe is wat ik eet om gezond te blijven. En ik ben zo blij om dat met jou te delen in deze video. Speciaal voor jou heb ik dus gefilmd wat ik eet in een weekend. Natuurlijk is niet ieder weekend hetzelfde, maar het geeft je een overzicht. Ik hoop dat je je voordeel doet met deze video en vanaf nu kiest voor meer groentes en fruit op je bord. Want dat is de Gesontu Sranang mindset. Ik geloof dat wanneer je kiest voor deze gezonde gewoonte, het ook veel makkelijker is om andere gezonde keuzes te maken. Veel kijk plezier!!

 

London Loy is een open boek

Om deze video te bekijken heb je een wachtwoord nodig. Klik hieren je ontvangt het.

Suri-Anders, 24Kitchen Foodtruck Challenge en Chefkok Academy 2017. Dat is waar je chefkok London Loy van kent. Maar vraag je jezelf ook af wie hij eigenlijk is, wanneer hij niet de chefkok uithangt? Dan mag je dit exclusieve video interview niet missen!

London is een open boek. Hij verklapt hoe hij een succesvolle carrière en het vaderschap combineert. Ook vertelt hij over zijn bitterzoete jeugd. “Liefde overwint. En met name de liefde van mijn moeder,” aldus London Loy.

Bewegen op ieder moment van de dag

Om deze video te bekijken heb je een wachtwoord nodig. Klik hier, en je ontvangt het.

Ik zag bewegen als iets wat ik moest inplannen. Dus naar de sportschool gaan, na of voor het werken. Maar meestal was ik dan te moe. En dan ging ik niet. Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is dat ik kan bewegen op ieder moment van de dag. Overal waar ik ben zie ik nu kansen om mijn benen te strekken, te trainen en te stretchen. En iedereen kan het!

Daarom deel ik 5 eenvoudige tips voor meer beweging. Het goede nieuws is dat het niet uitmaakt hoe fit je wel of niet bent op dit moment. Begin er vandaag nog mee!

Koriander werkt ontgiftend

Ik zeg JA tegen verse koriander en eet het bijna elke dag. In soep, door een salade en in een smoothie. Eigenlijk combineer ik het met alles. Het is mijn smaakverrijker. I love cilantro. Mi lobi koriander. Saya suka ketumbar! Maar dat is niet altijd zo geweest. Ik heb koriander namelijk echt moeten leren eten. In deze video ga ik op zoek naar de gezondheidsvoordelen van het kruid. Waarom de ene koriander heerlijk vindt, en de ander absoluut niet. Ook kom ik erachter of het in de Surinaamse keuken wordt gebruikt. Koriander mag in mijn keuken in ieder geval niet ontbreken.