Knapperige groentes zijn natuurlijk de perfecte gezonde snack. Maar wil je ook eens iets extra’s? Dan is deze zelfgemaakte hummus is de perfecte dipsaus. Het is eenvoudig te maken, het is lekker, betaalbaar en gezond. En het mooie ervan is; je kan hem helemaal op smaak brengen hoe jij het lekker vindt. Het is een kwestie van uitproberen.
Dit heb je nodig voor een extra grote portie:
- 800 gram kikkererwten
- ½ citroen
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels komijn
- 5 wortels
- 2 rode paprika’s
- Bleekselderij
- Zout
- Paprikapoeder
- Olijfolie
Dit keukengereedschap heb je nodig:
- Foodprocessor, blender of staafmixer
- Mes
- Vergiet
- Schaaltje
- Groot bord
Stap 1 Wassen en snijden
Snijd de knoflook fijn. Was alle groentes en snijd ze vervolgens in reepjes. Dat maakt het dippen makkelijker en het is ook gewoon veel lekkerder om er zo in te bijten.
Stap 2 Maak de hummus
Giet de kikkererwten af en spoel ze om. Bewaar het afgegoten kikkererwten water. Haal eventueel de losse velletjes van de erwten af. Zo krijg je extra smeuige hummus. Doe de helft van de kikkererwten, sesamzaadjes, citroensap, knoflook, komijn, zout en een scheutje olijfolie in de foodprocessor. Process tot het een zacht wordt. Voeg dan de andere helft van de kikkererwten en nog een scheutje olijfolie toe. Process weer tot het smeuig wordt. Vind je je hummus nog iets te stevig van structuur? Voeg dan twee eetlepels (kikkererwten) water toe, totdat je tevreden bent.
Stap 3 Ready to eat
Dien de hummus op in een mooi schaaltje. Maak het af met paprikapoeder en sesamzaadjes. Besprenkel met olijfolie. Presenteer samen met de groentes. Dippen maar! Enjoy! De zelfgemaakte hummus kun je het beste afsluiten in een luchtdichte bak. Als je het vervolgens in de koelkast bewaart, is het ongeveer 5 dagen houdbaar.
Klik hier om terug te gaan naar het receptenoverzicht.
Klik hier om terug te gaan naar het complete overzicht.