Ik wil gezond snacken, maar wil absoluut niet lang in de keuken staan daarvoor. Jij ook niet? Deze cacao energy balls zijn zo lekker, gezond, betaalbaar, en eenvoudig te maken! Ze zijn super handig om mee te nemen. En in een glazen pot, staan ze ook nog eens prachtig in je koelkast. Je kan er alle kanten mee op. Varieer met die jij het lekkerst vindt. De ballen geven je energie door de gezonde ingrediënten. Ze zijn rauw, geraffineerd suikervrij en ze zijn verpakt met mineralen en proteïne. Dus de perfecte optie als gezonde snack. Vandaag rol ik ze in gedroogde kokossnippers, chiazaad en rauwe cacaopoeder.
Wat heb je nodig voor 16 medium ballen:
- 1,5 cup Medjoul dadels (dat zijn ongeveer 16 medium dadels)
- ¼ cup cacaopoeder
- 1 cup walnoten
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel water
Deze toppings heb je nodig:
- Chiazaad
- Gedroogde kokossnippers
- Cacaopoeder
Dit keukengereedschap heb je nodig:
- Foodprocessor
- Bord om de ballen op te presenteren
- Eventueel een (glazen) bak/pot die je kan afsluiten, om ze in te bewaren
- Drie schaaltjes om de toppings in te doen
Stap 1 Mixen
Doe de drie verschillende topping in aparte schaaltjes. Schep de walnoten in de foodprocessor. Laat ze even processen totdat ze fijn zijn. Ontpit daarna de dadels. Voeg de dadels, cacao en kaneel toe in de foodprocessor. Process tot het een stevige deeg wordt.
Voeg eventueel 1 eetlepel water toe, om het deeg iets plakkeriger te maken
Stap 2 Rollen
Pak dan een klont deeg ter grote van 1 eetlepel. Rol het deeg tussen je handen todat het een mooi balletje wordt. Leg de ballen op een bord.
Stap 3
Heb je al het deeg gerold? Dip ze dan nu één voor één in de topping. Nyan switi!
Klik hier om terug te gaan naar het complete overzicht