Ben je ook zo gek van olijven? Of ben je olijven aan het leren eten? Dan zijn gemarineerde olijven echt de ideale snack. Ik vind zelf olijven marineren vaak veel lekkerder, dan uit een gekocht potje. Daarnaast is het veel beter omdat ik dan weet wat ik erin doe. Vandaag gebruik ik groene olijven, maar het kan met iedere olijfsoort hoor. Wist je dat je eigen olijven marineren echt super easy is? En het resultaat mag er dan ook echt zijn! En kan het misgaan? Nee, niet. Fijn toch!
Dit heb je nodig:
- 450 gram groene olijven
- ½ citroen
- ½ rode chilipeper
- gember
- klein bosje koriander
- olijfolie
Dit keukengereedschap heb je nodig:
- grote mengkom
- schaaltje om het in te presenteren
- eventueel een (glazen) pot met deksel om het in de bewaren
- eventueel cocktailprikkers
Doe de olijven in de grote mengkom. Snijd een halve rode peper in reepjes, snijd 3 slices gember, snijd het bosje koriander fijn, snijd de citroen in kwart stukjes. Voeg alles toe in de mengkom. Goed mixen en giet er en scheutje olijfolie overheen. Nyan switi!
Wil je de olijven later eten? Doe de deksel op de pot en schud deze om zodat alle smaken goed kunnen mengen. Bewaar de gemarineerde olijven in de ijskast.
Extra tip: Wanneer je ervoor zorgt dat de olijven elke keer onder de olie blijven staan kun je deze makkelijk in de koelkast 2 weken bewaren. Elke dag wordt de smaak intenser.
Klik hier om terug te gaan naar het complete overzicht