VV3 "Vegan eten op z'n Surinaams met Gesontu Sranang"

Vegan eten op z'n Surinaams. Super veel mensen houden van dat oh zo bekende Surinaamse eten. Echter, wist jij al dat de Surinaamse keuken van oorsprong plantaardig is?

Iedereen kent de 'waroengs' waar veel mensen zelfs onbewust regelmatig Surinaams en Indisch eten bestellen. Als jij met gezondheid bezig bent, heb je vast wel eens over het volgende nagedacht. We vinden Surinaams eten lekker, zonder eigenlijk te weten dat de oorspronkelijke gerechten uit deze switi keuken vrijwel plantaardig horen te zijn. Vlees eten is begonnen in de koloniale tijd. Zo waren de oorspronkelijke gerechten ook véél gezonder voor je figuur.

Is het dan nog wel lekker zonder vlees, want er moet toch zeker kip bij?! Het wekt veel verbazing en nieuwsgierigheid op die om uitleg vraagt. 'Hoe is het dan mogelijk om toch lekker Surinaams te eten zonder vlees?'

Gelukkig is daar Janin Price-Dompig van Gesontu Sranang, die haar expertise deelt van niet alleen de Sranang keuken, maar ook de historie en cultuur. Zij weet als geen ander te vertellen over de gezonde Surinaamse keuken op haar platform 'Gesontu Sranang'. Om enkele vragen over Janin omtrent deze tropische keuken te beantwoorden, stelde de journalist en muzikant Randy Maas (ook bekend als Lieve Randy) een interview op, bordevol nuttige informatie voor jou alzo Janin beter te leren kennen.

Bekijk het interview met Janin hier!

Door: Randy Maas

Deel dit artikel