Recept: knapperige kikkererwtensalade

RECEPT - Ik wil gezond eten, maar wil absoluut niet lang in de keuken staan daarvoor. Jij ook niet? Probeer dan nu de knapperige kikkererwtensalade met romige avocado. Natuurlijk allemaal Gesontu Sranang stijl: vers, rauw, plantaardig en kleurrijk. Deze salade is betaalbaar en simpel te bereiden. Gezond én low-budget eten, mi lob en!  

Dit heb je nodig voor 4 medium porties:
- 2 eetrijpe avocado’s
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- ¼ komkommer in blokjes gesneden
- 400 gram kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
- 350 gram (bevroren) doperwten ontdooid
- 2 eetlepels komijnpoeder
- een handje platte peterselie (of een ander vers kruid) fijngesneden
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel cayennepeper eventueel
- zwarte peper
- grof zeezout
- olijfolie

Dit keukengerei heb je nodig:
- grote salade bowl
- ruime kom
- vergiet
- waterkoker eventueel

Het recept:

Op smaak brengen
Besprenkel de peterselie met citroensap, olijfolie, zwarte peper en zout in een saladebowl. Op deze manier kan de peterselie lekker badderen en de smaak opnemen.

Mixen
Voeg daarna de avocado toe. Roer heel goed door, zodat de avocado lekker mushy wordt. Doe daarna de komkommer, tomaat, doperwten en kikkererwten erbij. 

Finishing touch
Mix alles goed en breng op smaak met zout, zwarte peper en eventueel nog meer olijfolie. Roer nog een keer goed door en voeg tot slot de komijnpoeder en cayennepoeder toe.

Serveer er bulgur, quinoa of couscous bij voor een volledige maaltijd. Of eet het op een geroosterde boterham. Heb jij nog andere ideeën? Laat maar weten! 

Bedankt voor je bezoek op het Gesontu Sranang platform. Mijn naam is Janin Price-Dompig en ik ben de initiatiefneemster van Gesontu Sranang. Ik ben geen keukenprinses, maar ik hou wel van lekker eten. Vooral veel groentes en fruit. Jij krijgt een kijkje in mijn keuken waarin ik je mee geef dat je zoveel kunt doen met groentes. Je hoeft niet allemaal in één keer te doen hoor: als je groener en gezonder wilt eten, kun je met kleine stappen al zoveel bereiken. Door nieuwe recepten uit te proberen zul je merken dat plant-based eten gezond, makkelijk en betaalbaar is. Done! Easy as that! Enjoy! Wil je meer Gesontu recepten? Probeer dan ook de feestelijke koude loempia's.

 

Deel dit artikel