Recept: knapperige pasteitjes

Wat is er heerlijker dan je tanden zetten in een knapperig pasteitje? Deze pasteitjes zitten boordevol groentes. Het zijn net kleine cadeautjes en iedere hap is een verrassing door alle verschillende smaken. Leer in 2 stappen deze vegan en kleurrijke pasteitjes bereiden. Nyan switi, Nyan Gesontu! Een recept van 'Grazy Dutch Asian' Wayta Patmo. 

Ingredienten:
- 1 eetlepel olie
- 1 bosui fijngesneden
- 2 theelepels Sambal Badjak
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- ½ prei fijngesneden
- ½ Chinese kool
- 125 gram taugé
- 250 gram sperziebonen gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels zoute sojasaus
- 1 rode peper fijngesneden
- 12 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooid 

Materiaal:
- Bakplaat met bakpapier
- Pan
- Oven

Stap 1
Verwarm de olie en bak de bosui samen met de sambal. Wanneer dit een beetje aangebakken is voeg dan de paprika, prei, Chinese kool, taugé en sperziebonen toe. Roerbak deze groentes ongeveer 2 minuten. Blijf het geheel regelmatig roeren. Voeg dan de knoflook, kurkuma en sojasaus toe. En breng op smaak met peper en zout. Blijf roeren zodat alle smaken bij elkaar komen. 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2
Leg op elk plakje bladerdeeg twee ruime eetlepels van het mengsel. Klap de plakjes dicht in een driehoek en druk de randjes goed aan met een vork. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze vervolgens met een beetje water voor een knapperige korst. Bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Tip voor knapperige korst: bestrijk de pasteitjes met een beetje water voordat je ze in de oven doet.

Deel dit artikel