DWT "Veganische levensstijl relevant in deze tijd"

PARAMARIBO - Plantaardig eten toegankelijk maken. Dat is het doel van Gesontu Sranang. Initiatiefneemster Janin Price-Dompig heeft een gezondere versie van herkenbare schotels gemaakt. Recepten voor onder meer vegan pom, pastei of ‘bb met r’ staan op haar blog www.gesontusranang.nl. Nu, met de uitbraak van het nieuwe coronavirus, zouden burgers volgens Dompig meer dan ooit plantbased voedsel moeten eten.

Drie jaar geleden richtte ze bewust dit platform op. "Met een missie om meer draagvlak te creëren voor een veganistische levensstijl binnen de Surinaamse gemeenschap, ben ik dit maatschappelijk initiatief gestart. Als communicatiewetenschapper probeer ik meer inzicht te verkrijgen in de relatie tussen media, de koloniale tijd en eetgedrag."

Gesontu Sranang bestond in het begin uit slechts een aantal supporters. Inmiddels is het uitgegroeid tot honderden leden op het blog en duizenden volgers op social media. "Ik verwacht dat het alleen maar groter wordt en dat anderen ook het initatief zullen nemen om hun omgeving te inspireren om te kiezen voor plantaardig."

LEES HIER HET VOLLEDIGE INTERVIEW IN DE WARE TIJD

Door: Sharon Singh

 

Deel dit artikel