Electric food is eten zoals de natuur het bedoeld heeft

In dit interview geeft Giovanni Ravenberg (Natuurgenezer en vegan chef Electric Food SU) een frisse kijk op 'eten zoals de natuur het bedoeld heeft'. In Suriname heb ik een Masterclass bij hem gevolgd waarin ik meer heb geleerd over alkalisch eten. Het heeft zoveel raakvlakken met de Gesontu mind-set. Alkalisch eten is bijvoorbeeld ook altijd plantaardig. Dit vond ik zo interessant dat ik Giovanni heb gevraagd voor een interview zodat ik deze informatie met jullie kan delen. 

We hebben nog veel te leren als het gaat om healthy food. “Onze kookgewoontes stammen uit de tijd dat alles op smaak gebracht moest worden. Het maakt niet uit hoe en met wat, en dat kan schadelijk zijn voor onze gezondheid,” aldus Giovanni. Hoe brengen we onze gerechten dan wel op een bewuste manier op smaak? Giovanni geeft het antwoord. Bekijk nu complete het interview en leer welke kitchen essentials niet mogen ontbreken in jouw keuken. 

Je bent een natuurgenezer en focust je op alkalische voeding?
"Ja, al ons eten en drinken heeft een PH waarde. Alles onder een PH waarde van 7.4 is zuur. Alles vanaf 7.4 of hoger is alkalisch. Ons bloed heeft een PH waarde van 7.4. Wanneer we zuur eten, kost dit ons lichaam extra veel energie om dit weer op basis niveau te brengen. Ons lichaam is dan aan het werk om het eten te verwerken. Dit tast ons immuunsysteem aan en we zijn dan vatbaarder voor ziektes, ontstekingen en we voelen ons energieloos. Wanneer we voeding eten met een basis of alkalisch niveau dan geeft ons lichaam juist een boost. En daarom wordt het ook wel electric food genoemd. Het lichaam is instaat om zichzelf te helen, we voelen ons energierijk. Mensen zijn fruiteters, zoals de natuur het bedoeld heeft. Anders had onze Schepper wel gekookt voedsel in bomen gezet."

Welk eten is zuur en welk eten alkalisch?
"Voorbeelden van zuur eten: alles met twee ogen of een staart. Alle dierlijke bijproducten zoals melk, kaas, yoghurt en ei. Maar ook graan-, en zetmeel producten zoals witte rijst, pasta en haver. Voorbeelden van alkalisch eten: alle fruitsoorten. Ook groentesoorten zijn alkalisch. Maar dan het liefst wel zo rauw mogelijk. Want hoe langer we het koken of frituren, hoe lager de PH waarde wordt."

Welke kitchen essentials raad jij ons aan om ons eten op een alkalische manier op smaak te brengen?
"Ik gebruik verschillende oliën. Op nummer 3 staat de kokosolie, deze is raadzaam om rauw te gebruiken of op laag vuur. Wanneer het te heet wordt komen er schadelijke stoffen vrij. Daarom gebruik ik liever druivenpit olie. Deze heeft een rookpunt tussen de 300-400 graden en is te verkrijgen voor een relatief betaalbaar bedrag. Ik koop het bij Choi’s voor 50 SRD voor 1 liter. Dit maakt het voor mij een topproduct. Mijn nummer 1 is avocado olie. Deze heeft een rookpunt tussen hoger dan 400 graden dus is geschikt om te bakken, braden en grillen. Het is een heel goed product, maar het is gewoon wat duurder. In Suriname kost het ongeveer 160 SRD voor 1 liter."

Welke verse kruiden gebruik je het liefst?
"Verse en gedroogde kruiden mogen zeker niet missen. Ik hou van koriander, dille, tijm, basilicum, koenier en gember. Ook lemmetje. Deze is zuur, maar in combinatie met enzymen wordt hij super alkalisch. Kwa zoetstoffen gebruik ik agave en dadel siroop. Ik zorg er wel voor dat het medjoul dadels zijn. En himalaya pink salt."

Bekijk hier het complete interview en leer meer over alkalische voeding. Heel veel kijkplezier.

Deel dit artikel