Recept: cacao energy balls

Deze snack is zo lekker en eenvoudig te maken! Ook zijn ze handig om mee te nemen. En in een glazen pot, staan ze ook nog eens prachtig in je ijskast. Vandaag rol ik ze in gedroogde kokossnippers, chiazaad en rauwe cacaopoeder. Maar je kan er alle kanten mee op hoor. Varieer met toppings die jij het lekkerst vindt.
 
 
Wat heb je nodig voor 16 medium ballen:
- 16 grote Medjoul dadels ontpit
- 5 eetlepels cacaopoeder
- 1 handvol walnoten
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel water
 
Deze toppings heb je nodig:
- Chiazaad
- Gedroogde kokossnippers
- Cacaopoeder
 
Dit keukengereedschap heb je nodig:
- Foodprocessor
- Bord om de ballen op te presenteren
- Eventueel een (glazen) bak/pot die je kan afsluiten, om ze in te bewaren
- Drie schaaltjes om de toppings in te doen
 
Het recept
Stap 1 Maak het deeg
Schep de walnoten in de foodprocessor. Mix totdat ze fijn zijn. Voeg de dadels, cacao en kaneel toe bij de walnoten. Mix ongeveer 30 seconde tot het een stevige deeg wordt. Voeg eventueel 1 eetlepel water toe, om het deeg iets plakkeriger te maken.
 

Stap 2 Rollen
Pak dan een klont deeg ter grote van 1 eetlepel. Rol het deeg tussen je handen totdat het een mooi balletje wordt. Leg de ballen op een bord.
 
Stap 3 Dippen
Heb je al het deeg gerold? Dip ze dan nu één voor één in een topping naar keuze.  Nyan switi!

Deel dit artikel