Recept: gemarineerde olijven

Wist je dat je eigen olijven marineren echt super easy is? Het kan niet misgaan. En het resultaat is geweldig! Fijn toch! Ik vind zelf olijven marineren vaak veel lekkerder, dan uit een gekocht potje. Daarnaast is het veel beter omdat ik dan weet wat ik erin doe. Vandaag gebruik ik groene olijven, maar het kan met iedere olijfsoort hoor. 

Dit heb je nodig:
- 450 gram groene olijven
- ½ citroen
- ½ rode chilipeper in reepjes
- 3 slices gember
- klein bosje koriander fijn gesneden
- olijfolie

Tip: Wanneer je ervoor zorgt dat de olijven elke keer onder de olie blijven staan kun je deze makkelijk 2 weken in de ijskast bewaren. Gebruik dan wel een een luchtdichte pot. Elke dag wordt de smaak intenser.

Dit keukengereedschap heb je nodig:
- grote mengkom
- schaaltje om het in te presenteren
- eventueel een (glazen) pot met deksel om het in de bewaren
- eventueel cocktailprikkers

Zo maak je het:
Doe de olijven in de grote mengkom. Voeg de chilipeper, gember en de koriander toe in de kom.  Snijd de citroen in kwart stukjes en voeg ook toe. Goed mixen en giet er en scheutje olijfolie overheen. Nyan switi!

Mijn naam is Janin Price-Dompig en ik ben de initiatiefneemster van Gesontu Sranang. Ik ben geen keukenprinses, maar ik hou wel van lekker eten. Vooral veel groentes en fruit. Jij krijgt een kijkje in mijn keuken waarin ik je mee geef dat je zoveel kunt doen met groentes. Om het je extra makkelijk te maken deel ik mijn recepten! Je hoeft het niet allemaal in één keer te doen hoor: als je groener en gezonder wilt eten, kun je met kleine stappen al zoveel bereiken. Door nieuwe recepten uit te proberen zul je merken dat plant-based eten gezond, makkelijk en betaalbaar is. Done! Easy as that! Enjoy! 

 

Deel dit artikel