Recept: huzarensalade met rode bieten

Er zijn van die typische Surinaamse lekkernijen die niet mogen missen wanneer er iets te vieren valt. En als je het aan mij vraagt, is huzarensalade daar een van. De bietjes combineren qua smaak goed met de augurkjes en zilveruitjes. Iedere hap is een smaaksensatie van fris, zoet en zuur. Ik weet zeker dat jij met dit gerecht punten scoort. Dus wacht niet langer en leer nu in een paar stappen een switi huzarensalade op tafel zetten. Enjoy!

VEGAN MAYONAISE OF OLIJFOLIE ALTERNATIEF
Ik gebruik vegan mayonaise in de salade. Ben je misschien op zoek naar een lichtere variant dan mayonaise? Schenk dan 5 eetlepels olijfolie, citroensap en 4 eetlepels azijn door de salade heen.

Ingrediënten voor 6 porties (bijgerecht)
- 1 kg aardappelen gekookt, afgegoten en fijngestampt
- 4 el mosterd
- 6 el vegan mayonaise
- 250 gram rode bieten gekookt en gepureerd of in kleine stukjes gesneden (ongeveer 2 bieten en bewaar het bietensap)
- 5 el zilveruitjes fijngesneden
- 8 kleine zoetzure augurkjes fijngesneden
- 6 el mais
- Water
- Himalaya pink zout
- Zwarte peper
- Kleine stukjes appel (optioneel)

Stap 1:
Meng de aardappelen met de bieten, mayonaise en mosterd tot een egaal roze salade. Mocht je het nog niet roze genoeg vinden, voeg dan wat van het bietensap toe. Voeg eventueel een scheutje water of lepel mayonaise bij om het nog smeuïger te maken.
 
Stap 2:
Voeg dan de zilveruitjes, augurken en mais erbij en roer goed door de salade heen. Breng op smaak met peper en zout. Proef of de salade genoeg smaak heeft en voeg als het nodig is nog wat sap van de augurken of zilveruitjes toe.
 
Verdeel groen om de salade heen om het extra feestelijk te maken. Bewaar in de ijskast want lekker koud is deze salade het smakelijkst. Wanneer je het een dag van tevoren maakt, krijgen de ingrediënten de tijd om in te trekken. De salade wordt dan nog smaakvoller. Serveer met toastjes. Nyan switi!

Deel dit artikel