Recept: Smeuïge hummus met komijn

Hummus vind ik een ideaal bijgerecht. Het kan als smeersel op een cracker, als vulling in een wrap, of als dipping met veggies of een pita. En het ook nog eens eenvoudig te maken. 

Ingrediënten voor een grote portie hummus
- 500 gram kikkererwten uitgelekt
- (kikkererwten) water naar wens
- ½ citroen uitgeperst
- 2 knoflookteentjes 
- 2 eetlepels tahin sesampasta
- 2 eetlepels komijn fijngemalen
- 2 eetlepels olijfolie - snuf zout en zwarte peper naar smaak

Tip:
Gebruik het vocht uit de pot kikkererwten om het extra lekker te maken! Ja, echt. Hoe eenvoudig is dat? Het vocht heeft iets weg van eiwit waardoor gerechten luchtig worden. Resultaat: smeuïge hummus! 

Topping
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel olijfolie

Het recept
Doe de kikkererwten, citroensap en knoflook in de keukenmachine en mix tot een dikke massa. Voeg dan de tahin, komijn en olijfolie toe en mix nog eens.  Voeg dan beetje bij beetje kikkererwten water toe, totdat je tevreden bent met een mooie smeuïge structuur. Breng op smaak met peper en zout.

Dien de hummus op in een mooi schaaltje. Maak het af met paprikapoeder en sesamzaadjes. Besprenkel met olijfolie. Presenteer samen met de veggies. Dippen maar! Enjoy!

Tip:
Sluit de hummus af in een gesloten bak. Bewaar het in de ijskast. Het is ongeveer 5 dagen houdbaar. 

Deel dit artikel