Deze tikka masala is een echte aanrader wanneer je vrienden over de vloer hebt die gek zijn op de Surinaams Indiase keuken. Dankzij de cashew cream is het gerecht extra smaakvol. Een vullende maaltijd om je vingers bij af te likken. Een recept van Wayta Patmo.
Ingrediënten cashew cream:
- 150 ongebrande ongezouten cashew geweekt
- 150 ml water
- zout en peper
Ingrediënten curry:
- 1 eetlepel olie
- 3 teentjes knoflook fijn gesneden
- 2 cm gember geraspt
- 1 groene jalapeno peper fijn gesneden
- 1 ui fijn gesneden
- 1 bloemkool in bloemkoolroosjes
- zout, zwarte peper en eventueel chilipoeder
Nodige specerijen (puur naar smaak):
- ½ theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel garam masala
- ½ theelepel korianderzaad
- ¼ theelepel kurkuma gemalen
- ½ theelepel kaneel gemalen
- 1 bosje verse koriander
Materiaal:
- blender of staafmixer
- grote pan
Stap 1 Bereid de cashew cream
Doe de geweekte cashews en het water in een blender. Zorg ervoor dat de cashew tot halverwege onder water zijn. Blend vervolgens tot een romige gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2 Maak de curry
Verwarm de olie en laat goed heet worden. Doe mosterdzaad in de pan en bak ongeveer 30 seconde al roerend aan. Voeg daarna de knoflook, gember, groene jalapeno peper en ui toe. Bak totdat de ui glazig is. Haal het mengsel van het vuur en blend samen met de cashew cream tot een gladde saus. Giet de saus terug in de pan en voeg alle overige specerijen toe naar smaak.
Stap 3 Het gerecht afmaken
Doe alle bloemkoolroosjes in de pan met saus. Laat ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur met het deksel op de pan. Verwijder het deksel van de pan en doe het vuur wat hoger. Roer ongeveer 5-10 minuten totdat de saus wat dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met verse koriander.
Serveer met rijst, naan of tortilla’s!
Tip: Cashew cream is ook perfect als toetje of als dipping voor fruit of groentes.