In 3 stappen een ontspannend voetenbad

Het is makkelijk, snel en voordelig om thuis een voetenbad te maken. Dat kan alleen. Of gezellig met de hele familie. Het is een effectieve manier om te ontspannen, want de voetzolen bevatten de grootste hoeveelheid poriën van het lichaam. De toelaatbaarheid van de essentiële olie is dus heel groot. En is een voetenbad niet genoeg? Ga dan all the way, doe hetzelfde maar dan in een badkuip. Angelique de Graav (Rotterdam, ’79) houdt zich bezig met voetenbaden. Ze helpt mensen met stress- en burnout gerelateerde klachten, met het bereiken van een lichaam zonder klachten. Dit doet ze door middel van detox voetenbehandelingen in haar eigen praktijk Detox Den Haag. De kracht van ontspanning is dat we dan dingen kunnen loslaten die ons hinderen. Daarna zijn we in staat om ons dan meer open te stellen voor positiviteit. Ze gelooft, dat ieder lichaam, met de juiste hulp, zichzelf kan herstellen. 

INGREDIËNTEN:

- ruime teil met lauwwarm water

- 1 kopje appelazijn (of ½ kopje bakingsoda)

-  ½ kopje pure magnesium/bitterzout

-  ¼ kopje Himalaya zeezout (of ¼ kopje Keltisch zeezout)

- 5 druppels lavendel essentiële olie

- handdoek

- kopje thee

- crème

Angelique laat mij zien wat de verhoudingen zijn van de ingrediënten. Het ruikt al heerlijk naar lavendel. 

STAP 1: VOETENBAD KLAARMAKEN
Angelique: "Doe lauwwarm water in een ruime teil waar beide voeten in kunnen. Doe daarin de appelazijn, magnesium, Himalaya zout en de lavendelolie. Het is belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen. Zelfs bij een gezond voedingspatroon, is het moeilijk om het via voedsel binnen te krijgen. Daarom besteed ik er in een voetenbad extra aandacht aan. Magnesium dient als een anti stress mineraal. Een magnesiumtekort is bijvoorbeeld herkenbaar aan een trillend ooglid, een ontsteking die niet overgaat, migraine, vermoeidheid en krampen. Vooral in de menstuatieperiode is het handig om magnesium aan te vullen. Stress verzuurt het lichaam, daarom is appelazijn zo belangrijk. Want deze ontzuurt. Appelazijn kan vervangen worden door bakingsoda. Maar ze kunnen ook allebei tegelijk in het voetenbad." 

STAP 2: GENIETEN
Angelique: "Plaats  de voeten minimaal 20 min. in het voetenbad. Heerlijk met een kopje lavendel thee erbij. Lavendelolie ruikt niet alleen lekker, het helpt ontspannen en kalmeren. En als we meer ontspannen zijn, laten we de dingen los die ons hinderen. We zijn in staat om ons meer open te stellen. Het helpt onszelf uit te drukken zoals we eigenlijk zijn. Belangrijk is wel om pure en natuurlijke lavendel olie te gebruiken. Want deze mag op de huid. Dus check altijd even het etiket."

Ontspannend voetenbad, een momentje voor mezelf.

STAP 3: AFDROGEN EN NAGENIETEN
Angelique: "Droog de voeten goed af. Smeer ze vervolgens in met crème om de huid extra te verzorgen. Dat is nog eens een verwennerij. Het voetenbad heeft op iedereen een ander effect. Ik  kom tijdens het voetenbad al tot rust. Daarom doe ik het het liefst voor het slapen gaan. En ook nog even een paar druppels op de voeten voordat ik mijn bed in duik. En voor de liefhebbers van zoete geuren heb ik nog een extra tip: druppel nog wat lavendelolie op het hoofdkussen. Juist door de ontspannende werking bevordert het de nachtrust."

Angelique legt de voordelen uit van een ontspannend lavendel voetenbad: ontgiftend, kalmerend en we kunnen er lekker van slapen.

Bekijk ook de VIDEO met Angelique.  In haar zoektocht naar een oplossing voor haar burnout klachten, richt Angelique haar eigen bedrijf op: Detox Den Haag. Hier helpt ze haar klanten met het afvoeren van opgeslagen gifstoffen. Dit gebeurt via de voeten omdat de voeten een afspiegeling van het lichaam zijn. "Daarnaast hebben de voeten meer dan 3000 poriën, een handige in- en uitgang," aldus Angelique.  

In een paar minuten ontgiften met een detox voetenbad. Wie wil dat nou niet?

 

Ontgiften via de voeten? Angelique van Detox Den Haag vertelt erover!

 

Deel dit artikel